wol spinnerij

We hebben al geruime tijd een machinale spinmachine

Tot onze spijt moeten we bekennen dat het minder simpel was dan dat het lijkt. Wat we ook probeerden het spinnen was een drama. Het duurde lang voordat we een draad hadden of het was niet goed genoeg.

Op dit moment kunnen we enkel schapenwol spinnen. Alle andere wolsoorten wordt enkel aangenomen als we uitdrukkelijk daar toestemming hebben gegeven.

De spinmachine hebben we aangepast zodat we de mogelijkheid hebben om de snelheden te wijzigen.

Ook de condensor gaf veel problemen. Na een consult van een meer ervaren adviseur heeft hij ons op een paar fouten gewezen. Na het schoonmaken van de condensor tapes bleek dat deze in een slechte staat waren. We hebben nieuwe tapes besteld en gemonteerd. Op dit moment is het ons nu gelukt om goeie strijkgaren te maken wat de voorloper is om te spinnen. Het spinnen is hierna vrij goed gelukt

Nu is het zaak om de achterstand in te halen waarbij we de nieuwe klanten vragen om even geduld te hebben.

Ook gaan we experimenteren met vele wol soorten.

Deze condensor scheidt de vlies in 40 strookjes die door een heen en weer bewegende band tot kleine lontjes wordt gemaakt.

DSC_0158

Deze lontjes wordt door de spinmachine verwerkt tot keurige draadjes.

DSC_0170

De kosten om te spinnen hebben we berekend op € 40,– per kilo van het gewassen gewicht.Daar onze ervaring is dat het wassen door de klant telkens op problemen stuit, daarom hebben we besloten dat het wassen door ons moet gebeuren

Het twijnen ( indien gewenst) wordt apart berekend en kost € 7,50 per kilo

De minimum hoeveelheid is 2 KG, houd dan wel rekening mee dat er een afloop verlies is.

Het een en ander kan bijgesteld worden na het proef draaien